Насіння кунжуту має горіховий аромат та нейтральний горіховий смак. Насіння чорного кунжуту має більш яскраво виражений смак та аромат. Хороший кунжут не містить жодних домішок, при підсмажуванні він набуває яскравого горіхового смаку і аромату без гірких тонів.

Якісний кунжут не має бути гірким! Дуже часто продають насіння кунжуту з явною гіркотою в смаку, настільки часто, що я раніше навіть думала, що це особливість кунжутного насіння і не любила їх за це, доки не спробувала справжній свіжий кунжут!

Чи можна їсти сирий кунжут? Так, є сирий кунжут найкорисніше. Ви можете посипати салати неочищеним сирим насінням кунжуту. Він також входить до складу суші і має приємний смак при додаванні в подрібненому вигляді мюслі, наприклад в Ерб мюслі без глютена.

Достатньо з'їдати всього пару чайних ложок кунжутного насіння на день, щоб задовольнити добову потребу організму у кальції. Також кунжут містить багато білка, амінокислот, вітамінів А, В, С, E. Крім кальцію кунжутних насіння велика кількість магнію, калію, заліза, фосфору.