Позитивно реагують на наявність молібдену пшениця, овес, кукурудза, льон, томати, картопля, гречка. Під його впливом значно підвищується якість продукції, збільшується вміст білка в зерні та сіні бобових трав, вітамінів та цукрів в овочах тощо.Nov 20, 2018

Молібден бере участь у процесі перетворення мінерального фосфору на органічний, перешкоджає виникненню захворювань, зміцнює здоров'я рослин, сприяючи розвитку. Елемент входить до складу хлоропласту культури та вважається основним фактором у процесі фотосинтезу.

Молібден – один із мікроелементів, необхідних для нормального функціонування організму. Його основна біохімічна роль полягає у прискоренні реакції окислення пуринових азотистих основ, що здійснюється за допомогою ксантіоксидази.

Молібден знаходиться також у морській та річковій воді, у золі рослин, у вугіллі та нафті. Зміст молібдену у морській воді коливається від 8,9 до 12,2 мкг/л для різних океанів та акваторій. Загальним є те, що води поблизу берега та верхні шари менше збагачені. молібденомніж води на глибині і далеко від берега.