Але якщо нічого з перерахованого під рукою у вас немає, то відмінно підійде звичайний яблучний сік. У золотого рому є свій цікавий смак, тому тут важливо або посилити його цитрусами та ананасом, або пом'якшити журавлинним морсом чи вишневим соком. Непогано впишуться в коктейль гранат, чорниця або лайм.

Білий ром найкраще розбавляти апельсиновим, лимонним, яблучним або грейпфрутовим. соком. Якщо простіше, то з білими краєвидами рому найкраще поєднуються соки з такою собі кислинкою. І так, краще використовувати свіжі соки, які не містять консервантів і будь-яких інших добавок, які можуть вплинути на смак.

Найкраще розбавляти ром вишневим, ананасовим або лаймовим соком, кокосовим молоком або іншими фруктовими фрешами (свіжими соками), балансуючи смак і міцність. Найпопулярніша пропорція – 1:2 (одна частина рому до двох частин соку). В Америці білий ром ще розбавляють колою або содовою (звичайним газуванням).

Пропорції змішування Наприклад, ром з апельсиновим соком зазвичай розбавляють у пропорції 1:3, виходить у міру міцний освіжаючий коктейль, але багатьом подобається і поєднання 1:1. Ром з вишневим соком змішують у пропорції 1:4 і додають кілька кубиків льоду.