Оптимальна температура подачі коньяку становить 20–25 ⁰С. Пити алкогольний напій необхідно із призначених для цього келихів. Найбільш поширеними є сніфтери – округлі келихи, що звужуються догори, на тонкій ніжці. Деякі гурмани віддають перевагу пити коньяк з келихів тюльпановидної форми.

Курвуазьє З усіх коньяків найбільше подобається Курвуазьє. Він м'який, легко п'ється, має приємний смак та аромат. Подобається його післясмак – після кожного ковтка у роті ще довго залишається присмак мигдалю та ванілі. До такого напою потрібні лише легкі закуски та приємна компанія близької людини.

Традиційно прийнято пити коньяк без будь-якої закуски. Найкраще вживати його невеликими ковтками. Тільки так можна відчути весь смак.