У свіжому яйці міститься вуглекислий газ, який робить білок каламутним і більш густим, в'язким. Чим “старше” яйце, тим прозоріше та рідше білок: вуглекислий газ випаровується крізь пори шкаралупи.Apr 12, 2018

Овальбумін або альбумін яєчний (ovalbuminum) – альбумін яєчного білка. Основний білок яєчного білка (близько 60-65%). Маса овальбуміну, виділеного з курячих яєць, становить 45 кДа.

Склад яєчного білка Овальбумін (близько 54%). Овальбумін переважає в яєчному білці, він був одним із перших білків, виділених у чистому вигляді у 1889 році.

Білок — це поживна прозора субстанція, яка займає більше половини обсягу курячого. яйця. На 90% він складається з води, а решта – білки, мікроелементи, вітаміни, глюкоза та жири. Білок широко використовується в кулінарії та медицині: наприклад, для виготовлення вакцини від грипу.