Пити гранатовий сік рекомендується перед їжею – він покращує апетит та сприяє гарному травленню. Якщо сік граната стерилізувати і додати до нього цукор, то вийде гренадин – незамінний інгредієнт для багатьох коктейлів. На основі гранатового соку готують багато різних соусів.

Гранат при схудненні ввечері можна, можливо є замість вечеря або як десерт. І в тому, і в іншому випадку він стимулює обмін речовин, тим самим сприяючи зниженню ваги. До важливих переваг фрукту відносять і низьку калорійність.

Цей диво-плід не вартий є тим, хто страждає на хронічні ерозивні та виразкові захворювання шлунково-кишкового тракту. При запаленні кишківника гранат разом із кісточками також не рекомендовано вживати в їжу.