Традиційно в кулінарії використовується білий цукор-рафінад, отриманий із цукрових буряків. Але для організму будь-якої людини корисніше вживання коричневого цукру з тростини внаслідок вмісту у ньому додаткових цінних інгредієнтів.

"Багато людей вважають, що коричневий або очеретяний цукор краще і корисніше за білого, оскільки коштує дорожче. Однак у будь-кого цукру одна біохімічна формула. За дією на організм немає різниці, звідки він видобуто – з тростини чи цукрових буряків”, – уточнила експерт.

Дієтологи часто умовно поділяють поняття хорошого і шкідливого цукру. Хороший – це фруктоза, що міститься у фруктах, і лактоза, яку ми отримуємо з молока та, у меншій кількості, із молочних продуктів.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує, щоб на додані та вільні цукру — ті, що не містяться в продуктах, — припадало менше 10% калорій.