Товщина класичного тесту піци близько 3-4 міліметрів, діаметр тестової основи 31-32 сантиметри. Тісто покривається томатним соусом чи його аналогами, наприклад білим (вершковим) соусом.

Стандартний діаметр готового виробу становить 33 см, при цьому вага може коливатися від 350 до 500 г.

Вони можуть бути різними: 8, 16, 26, 30 та 38 дюймів. Також велике значення має товщина. Хорошим тоном вважається приготування коржа, товщиною трохи більше 2-5 мм.

Вага 30 сантиметрової піци близько 750 грам, тоді як одна велика важить від кілограма, до 1200 грам. Але ж майже 30% від ваги піци – це тісто по бортах піци. Тоді виходить, що одна більша – вигідніше, ніж дві малі.