Напій має легким п'янким ефектом, який пов'язаний із виникненням приємної свободи в тілі, відчуття радості та бажання поспілкуватися. При цьому його прийнято відносити до ранкового чаю, оскільки він наповнює організм енергією, прояснює свідомість.

Сильно-ферментовані улуни заварюють окропом 90-95 градусів. Для заварювання протоками пропонуємо брати 5 г чаю на 100 мл води. Заливайте гарячу воду та через 7–10 секунд зливайте. Якщо Так Хун Пао не перетримати, він дасть яскравий аромат.

Ефект який дає цей чай складно описати словами, Ви просто відчуваєте це як чайне сп'яніння або чайний стан. Під час чаювання можна випробувати осяяння та стан легкої ейфорії. Так Хун Пао – це дзен чай, він допомагає налаштуватися на медитативно – споглядальний стан розуму.

Так Хун Пао має м'який розслаблюючий ефект, який часто порівнюють із сп'янінням. Перші чашки чаю Так Хун Пао проясняють свідомість, зір стає чітким, підвищується його деталізація і здатність розрізняти найтонші відтінки кольору. Так Хун Пао знімає втому та створює особливий настрій.