У порожнині тонкого кишечника працює панкреатична α-амілаза, що гідролізує в крохмалі та глікогені внутрішні α1,4-зв'язки з утворенням мальтози, мальтотріози та декстринів

Амілаза слини є α-амілазою. Під впливом цього ферменту відбуваються перші фази розпаду крохмалю (або глікогену) з утворенням декстринів (у невеликій кількості утворюється і мальтоза).

Панкреатична амілаза разом із власними ферментами тонкої кишки доводить остаточно процес розщеплення крохмалю до глюкози. Під дією ферментів каемчатых ентероцитів тонкої кишки (цукрози, лактази та інших) відбувається розщеплення на компоненти також цукрози та лактози.

Найважливіша фаза розпаду крохмалю (і глікогену) протікає у дванадцятипалій кишці під дією α-амілази підшлункового соку. Тут рН зростає приблизно до нейтральних значень, за цих умов α-амілаза панкреатичного соку має майже максимальну активність.