При цьому є кілька видів соку, які дієтологи рекомендують пити під час сніданку. апельсиновий, грейпфрутовий та морквяний. Кислоти, що містяться в них, допомагають організму перетравлювати їжу, особливо білки тваринного походження.

Найкраще пити натщесерце. Якщо ви вживаєте фреші кілька разів на день, робіть це не менш як за двадцять хвилин до або через дві години після їди. Коли ваш шлунок порожній, всмоктування вітамінів та поживних речовин із соку є найефективнішим.

Але дієтологи не рекомендують пиши апельсинові фреші на голодний шлунок, так як кислий сік дратує слизову і при постійному вживанні може призвести до гастриту. Також апельсиновий напій небезпечний для зубів. Цукрозамінники та кислоти, що містяться в ньому, повільно, але ретельно руйнують зубну емаль.

Як пояснила головний позаштатний спеціаліст дієтолог столичного Департаменту охорони здоров'я Антоніна Стародубова, органічні кислоти, що містяться в яблучному соку, можуть мати подразнюючу дію на шлунково-кишковий тракт, тому краще не пити його на голодний шлунок або робити це виключно в …