Існує два стандарти ГОСТ тушонки: Радянський від 1984 року – ГОСТ 5284. Російська від 2013 року – ГОСТ 32125.Oct 29, 2020
У ГОСТ 32125-2013 та ГОСТ Р 55759-2013 висуваються такі вимоги до якості тушкованого м'яса: «м'ясо шматочками довільної форми масою не менше 30 г, без грубої сполучної тканини, великих кровоносних судин та лімфатичних вузлів у бульйоні.
А за ГОСТу для свинячої тушонки вищого ґатунку в банку має бути не менше 59% м'яса та жиру від маси нетто готового продукту, для першого сорту – не менше 57%, для яловичої – не менше 58% та 56% відповідно.
М'ясо тушковане. Технічні умови 4 Наказом Федерального агентства з технічного регулювання та метрології від 27 червня 2013 р.