У теплій воді розмішайте дріжджі, борошно, що просіює (150г) і 1ч. л. цукру. Перемішайте все до однорідності (по консистенції має вийти, як густа сметана) і поставте в тепле місце на 30 хвилин.Aug 14, 2016

за консистенції вона може бути міцною (50 – 60% гідратації), або майже такою самою, як пуліш, з невеликою кількістю дріжджів. Традиційна біга – це дуже густа опара вологістю 50 – 60%, у якому, залежно від температури, додається 0,1 – 0,2% дріжджів.

Готовність опари можна визначити візуально: акуратно розсуньте поверхню опари руками убік. У готовій опарі помітна рівномірна сітка – губчаста структура. Нахиліться та обережно вдихніть аромат. У готовій опарі можна відчути досить різкий кисломолочний запах.

У дозрілу густу опару вносяться інші передбачені рецептурою інгредієнти – решта борошна, додаткова вода, сольовий розчин, здоба, і замішують у тісто, яке перед випіканням розстоюється ще 1-1 години.