Фолькорнброт (Vollkornbrot) – хліб із цільнозернового борошна – набуває в Німеччині дедалі більшої популярності. Для випічки використовують майже всі види зернових: пшеницю, жито, полбу, гречку, ячмінь, овес… Використовують як окремо, і у різних поєднаннях. Це найкорисніший з усіх видів хліба. Oct 16, 2020
Види хліба в Німеччині Найтрадиційніший і знаменитий німецький хлібець носить назву – "Пумпернікель". Цей вестфальський хліб випікають з житнього борошна грубого помелу з додаванням частин цільного зерна. Процес випікання цього сорту хліба досить трудомісткий та тривалий, займає від 15 до 25 годин.
Пумпернікель (нім. Pumpernickel) – поширений у Німеччині сорт житнього хліба. Виготовляється з житнього борошна грубого помелу із включеннями частин непромолотого зерна (фолькорнброт).
Хліб у Німеччині – предмет практично національної гордості: німці жахливо пишаються тим, що у них найбільша хлібна різноманітність у світі – близько 300 сортів хліба та 1200 дрібної випічки.