Найбільш дієтичним хлібом можна назвати житній. Він низькокалорійний (165 ккал) і містить утричі більше клітковини, ніж пшеничний. Він краще засвоюється організмом і благотворно впливає на процес прискорення обміну речовин та засвоєння найцінніших мікроелементів.

Перевагу краще віддавати чорному хлібу (230-240 ккал), житньому (120-150) та хлібу з висівками (220 ккал). Хліб з житнього борошна активує обмін речовин та позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Для тих, хто дотримується дієти, відмінно підійдуть горбушечки «Жито-пшеничні» і хлібці «Фінські».

Бездрожжевий житній хліб Калорійність: 195 ккал/100 г.

Віддавати перевагу цільнозерновому бездрожжевому хлібу, або хоча б з однією з цих властивостей. Такий хліб несе в собі складні вуглеводи, що благотворно діє на роботу шлунково-кишкового тракту.