Як пити Мерло

  1. Температура подачі: 60–68°F / 16–20°C.
  2. Тип келиха: широкий келих для вина
  3. Декантувати: 30 хвилин

У молодому вині з мерло переважають аромати ягід (ожини, черешні, малини), фіалки та дикої сливи або сливового варення. Деякі знаходять у ньому ноти какао та кави. З віком з'являються аромати інжиру, шоколаду, відтінки прянощів (чорного перцю), а ще пізніше – шкіри та трюфеля (грибу).

Мерло відмінно поєднується з усіма видами запечених страв, чи це курячі ніжки, свинячі реберця, м'ясний рулет або різдвяна індичка. Покладіть у м'ясо кілька гілочок чебрецю або розмарину, маслини чи оливки. Це надасть пікантності поєднанню з мерло.