Обов'язково погляньте на країну виробництва консерви. Вона повинна відповідати місцям проживання риби. Тунець мешкає в тропічних та субтропічних водах Атлантичного, Тихого та Індійського океанів. Вибирайте консерви, які виготовлені в Тайланді, Індонезії, Еквадорі – як правило, вони самі смачні та свіжі.

Чим товщі шматок риби, тим соковитішим він залишиться після приготування. Найкращим є блакитний тунець (так-так, він знаходиться під загрозою вимирання, тому, коли побачите його в магазині, подумайте, чи варто вам купувати його чи ні), жовтопірий і альбакор, або довгоперий тунець.

Купуйте лише філе. В оливковій або соняшниковій олії чи власному соку. Навіть якщо ви плануєте приготувати салат, обходьте стороною “салатний тунець”, який, по суті, є рибним фаршем. У ньому можуть траплятися перемелені кістки, шкірка та інші частини риби.