Усі майстри вже переконалися, що газовий пальник для паяння необхідно вибирати тільки потужний і тільки виробництва фірми Yato. Хорошим варіантом пальника для паяння є пальник газовий з п'єзопідпалом Yato (модель YT-36711). Пальник нагвинчується на типовий газовий балон (заправляти необхідно пропан-бутаном).

Рейтинг найкращих газових пальників.

КатегоріяМісцеНайменування
Кращі газові пальники з п'єзопідпалом1Kemper 1060
2Kovea Master KT-2211
3TurboJet TJ757-M
4ЗУБР ГПМ-800

Використовуйте балони з ізобутаном Усі вони мають різну температуру кипіння (переходу з рідкого стану в газоподібний): пропан -42 °С, ізобутан -12 °С, бутан -1 °С. Якщо не вдаватися в деталі і фізику процесу, згадаємо щойно бутан при низькій температурі просто не горітиме.

Безумовно, кулінарні газові пальники відрізняються від туристичних моделей кількома параметрами. По-перше, кулінарні пальники заправляються газом для запальничок, і вони відсутній великий резервуар із газом. Саме тому вони компактні, вміщаються в одній руці та досить легкі.