Адекватною заміною кукурудзяного крохмалю є тапіоковий крохмальвін також не містить глютен. Ступінь утворення клейстеру у такого крохмалю вищий, ніж у кукурудзяного, а загальні властивості навіть кращі.Aug 9, 2017

ТАПІКОВИЙ крохмаль – одержують із бульб маніоки. Зовнішній вигляд: Дрібний однорідний кристалічний порошок. Його клейстер більш в'язкий, ніж кукурудзяний. Тапіоковий крохмаль за своїми властивостями дуже близький до крохмалю картопляного і застосовується в тих же галузях промисловості.

картопляний крохмаль Якщо вам потрібно отримати густий непрозорий напій, щоб у нього можна було поставити ложку, використовуйте картопляний крохмаль. Якщо хочете ніжнішу текстуру — беріть кукурудзяний. Крохмаль з картоплі добре підійде для глазурі та соусів – він щільно обволікає продукт.

Однак за окремими показниками він перевершує крохмаль картопляний: за рахунок меншої вологості (на 6-7%) вміст крохмалю у товарній масі більше, тапіоковий крохмаль має меншу зольність і тому вважається найчистішим крохмалем.