Чим заморожений лимон краще за свіжий? При вживанні в їжу заморожених лимонів в організм потрапляє значно більше корисних речовин, ніж при вживанні соку зі свіжого плоду, тому що в їжу використовується практично весь заморожений плід.

В процесі заморожування лимона, його сік структурується. Завдяки цій властивості рідина, що міститься в цьому фрукті, засвоюється в організмі швидше, ніж звичайно. Чи є користь? Можливо, ви здивуєтеся, але при шоковому заморожуванні цінні речовини, що містяться в цьому фрукті, примножуються у багато разів.

Корисні властивості лимона у морозильній камері зберігаються протягом 3-4 місяців за температури -18 градусів. Чим менше заготівля, тим менший термін її зберігання в морозильній камері, наприклад, цедру лимона я б радила використовувати якнайшвидше, а ось цілий лимон пролежить найдовше.

Абсолютно сухий цитрус обмотують харчовою плівкою та кладуть у морозильну камеру. Можна, можливо заморожувати лимон часточками. Вживати можна, можливо у будь-якому вигляді, додавати до різних страв. Звичайно, не варто покладатися на лікування тяжких хвороб лише на одні цитруси.