Норма цукру в крові після їди – не більше 7,8 після трапези. Числа від 7,8 до 11,1 мМоль/л включно на повний шлунок, а також після навантаження цукром свідчать про наявність переддіабету. Більше 11,1 мМоль/л говорить про цукровий діабет.
При діабеті 2 типу нормою цукру у крові після їди (через 90 хвилин) визначається значення до 8,5 ммоль/л (153 мг/дл). А норма глюкози перед їжею перебуває у діапазоні 4-7 ммоль/л (72-126 мг/дл).
Цукор крові при діабеті 2 типи, зданий натщесерце з пальця буде вище 6,1 ммоль/л, з вени – вище 7,0 ммоль/л. У нормі цей показник коливається в інтервалі 33 – 56 ммоль/л.
Верхня межа нормального рівня глюкози у крові з пальця натще 5,5 ммоль/л, у крові з вени – 6,0 ммоль/л. Якщо рівень глюкози натще ≥ 6,1 ммоль/л у крові з пальця, або ≥ 7,0 ммоль/л у крові з вени, або після їди ≥ 11,1 ммоль/л у будь-якій крові встановлюється діагноз цукровий діабет.