Твердокора гарбуз М'якоть її трохи жорстка, тому така гарбуз більше підійде для приготування супів, пюре. У порівнянні з великоплідною гарбузом у твердокорої шкірка товща і грубіша, а м'якоть – більш волокниста і пухка.

Перевірити легко: натисніть пальцем на гарбуз і подивіться, чи не залишаються вм'ятини. Щоб зрозуміти, стигла гарбуз чи ні, постукайте по ній. Звук має бути глухим, але виразним. Вибирайте гарбуз менше, до 5 кг.

Колір у м'якоті гарбуза повинен бути насичено-жовтий чи навіть помаранчевий. Пам'ятайте, що колір гарбузової м'якоті залежить від кількості в ній вітаміну А – чим більше вітаміну, тим більше насичений колір – і не має нічого спільного з кольором шкірки. Завжди звертайте увагу на хвостик. У зрілої гарбуза він має відвалюватися сам.