Приємна маслянистість і м'який, що нагадує хлібний, смак бурого рису роблять його продуктом, який можна використовувати у найрізноманітніших стравах: від закусок та салатів до десертів та напоїв.

Коричневий Мал має зовнішній шар, званий лушпиння, оболонка або висівки, який і надає йому колір, текстуру та горіховий присмак. Білий Мал – це той самий бурий, але процес обробки, під час якого було видалено висівки. Він м'якший, має легший смак і легше засвоюється.

Оскільки в бурим рисі є клітковина, його не варто є при загостренні захворювань шлунково-кишкового тракту розповідає дієтолог. Це панкреатити, гастрити, післяопераційний період.

Після повторного закипання рідини готуємо Мал приблизно 20 хвилин. Деякі сорти бурого рису можуть значно відрізнятися за кольором та за часом приготування. Після варіння рис потрібно буде небагато промити і повернути в каструлю, щільно закрити кришкою і залишити на п'ять-десять хвилин, щоб він дійшов так би мовити.