У молодих сортів віскі найчастіше проявляється свіжий грушевий смак, а у більш зрілих – зацукрованої чи печеної груші. Дубовий аромат зустрічається у багатьох сортів віскі і безпосередньо пов'язані з тим, як виготовляється напій.

Якщо струснути пляшку, у рідині утворюються великі бульбашки, які зберігаються кілька секунд. Збовтайте ємність кількома рухами і спостерігайте: гарний віскі повільно стіче по стінках пляшки, а бульбашки повітря, що вийшли, повітря зникнуть не відразу. Звертайте увагу на написи на етикетках.

Віскі притаманні цитрусові ноти, аромати фруктового тістечка, дині, персиків, льодяників, суниці, тушкованих яблук, родзинок, фруктового пирога.