Три роки – це максимальний термін витримки сиру. Є, звичайно, сири, які витримуються довше, наприклад, голландська п'ятирічна Гауда – шалено смачна, а ось усім відомий Парміджано Реджано після 3-х років починає втрачати смак, і 4х річний сир вже не такий смачний.

Пармезан 40% терміном дозрівання 6 місяців коло –

1,5 місяців Тверді сири визрівають у середньому від 1,5 місяців до року, і час полірує грані смаків. Напівтверді сири виробляються із застосуванням низької температури другого нагрівання, вміст вологи в таких сирах досягає 44-46%.

30. Цілком сухий сир залишаємо для витримки на 14-15 діб. Тут слід зазначити, що чим довше сир буде «наполягати», тим більш насиченим буде його смак і аромат. Смачного!