Наприклад, мед з квітів кульбаби «Сідає» найбільш швидко (приблизно від 2-3 днів до 1 тижня).

До речі, те, що мед кристалізується – зовсім не ознака підробки. Навпаки, натуральний мед «цуриться» Швидше – буквально через місяць. Через те, що в ньому пилку більше. Якщо мед зовсім не кристалізується, то, можливо, він просто піддавався термічній обробці і всі корисні речовини в ньому виварені.

Якщо в меді глюкози міститься менше 30%, майже чиста фруктоза, така мед не закристалізується взагалі. Від медоносу насамперед залежить співвідношення глюкози та фруктози. Тому чисто фруктозний мед, Такий як акацієвий, може не "встати" приблизно ніколи.

Мед зацукровується, тому що в його складі є глюкоза, фруктоза та сахароза. Глюкоза має властивість кристалізуватись – цей процес і призводить до того, що мед сідає і зацукровається.