Найчастіше для лікування застуди рекомендується пити морс із журавлини. Цікаво чому? І журавлини присутні вітаміни групи B, К1 і т. д., а також калій, залізо і т.п.

Журавлина, з якої готується морсмістить величезну кількість вітаміну С, потреба в якому при застуді зростає у рази. Крім того, аскорбінова кислота сприяє полегшенню симптомів жару та природним чином знижує високу температуру.

Користь ягід для організму Одним з кращих ліків при застуді вважається калина. Вона містить багато вітаміну С, а також має противірусні властивості, що незамінно при грипі. Сік калини також чудово допомагає позбутися проявів герпесу, які часто спостерігаються. при застуді.

Щодо напоїв, то не можна пити кислі соки, газування, журавлинний морснадто гаряче пиття. Гарячими напоями легко обпектися, що тільки погіршить стан.