Бобове м'ясо на смак ніжне, соковите та ароматне.19-Apr-2020

Навіть бобровий хвіст вважається делікатесом і застосовується з кулінарною метою. Яке на смак м'ясо бобра? Вважається, що воно нагадує свинину чи кролика, але деякі, навпаки, розпізнають у ньому курячі чи гусячі «нотки». Але бобер дає людині настільки цінне м'ясо, що на користь воно перевищує зазначені сорти.

При тривалому перебуванні під водою м'ясо мертвого бобра набуває незнищенного запаху бобрового струменя. Цим воно чимось нагадує м'ясо кабанів-сікачів у період гону, у яких відразу після відстрілу не видалено препуціальну залозу. Найбільш інтенсивні запахи концентруються у підшкірному жирі.

Він дійсно має дивовижний смак. Якщо спробувати його після гасіння із заплющеними очима, то запросто можна переплутати з коропом. Жирне м'ясо такого коропа дуже нагадує по смаку бобриний хвіст.