Це молочно-білий, трохи газований напій злегка в'язкої консистенції міцністю 6-9% об. з терпкуватим солодко-гірко-кислим смаком.
Як пити Макколі Макколі п'ють свіжим, буквально через тиждень-два після виготовлення, поки зберігається м'який вершковий смак. Згодом букет напою стає різкішим, а приблизно через 2 місяці він починає скисати. Напій подають охолодженим у спеціальних керамічних мисочках із ложечкою.
Виготовляється з рису шляхом ферментації суміші вареного рису та води, має молочний колір та солодкий смак. Також відомий як «корейське рисове вино». Останнім часом напій стає популярним у містах, особливо серед молоді.
Соджу виробляють із сировини, що містить крохмаль: картоплі, рису або інших злаків. Найчастіше напій продається у чистому вигляді, але у продажу зустрічаються різновиди з різними ароматичними добавками. У перекладі з корейської soju означає «полум'яний алкоголь», але таку назву він отримав не через свою фортецю.