Маш, або боби мунг, – це дрібні зернобобові зеленого кольору. За смаком вони нагадують квасолю і мають легкий горіховий аромат.27 May 2020

Маш багатий флавоноїдами, полісахаридами та поліфенолами (особливо фенольними кислотами), завдяки яким його вживання може стати профілактикою атеросклерозу та ішемічної хвороби серця, захворювань печінки та видільної системи.

До того ж маш – Досить поживний продукт: у 100 грамах Маша міститься 300 калорій. Протипоказання до вживання Маша зводяться лише до індивідуальної непереносимості та порушень роботи травної системи.

Маш можна, можливо є в оболонці або очищеним. Найчастіше його готують у вигляді каші чи супу. В Азії користується популярністю салат із паростків цього бобового. А головне — з бобів мунг роблять знамениту фунчозу.Харчова (поживна) цінність на 100 г:

  1. Білки – 23,5 г;
  2. Жири – 2 г;
  3. Вуглеводи – 46 г;
  4. Калорійність – 300 ккал.