<<Пахлава (від араб. بقلاوة: баклава – "горіхи") – популярний кондитерський виріб з листкового тіста з горіхами в сиропі, широко поширений в кухнях народів колишньої Османської імперії: в турецькій, арабській, азербайджанській, іранській, албанській, вірменській, болгарській, грецькій. Болгарською називається «Баклава».>>Oct 27, 2009

Султану Османської імперії так сподобався цей десерт, що він наказав готувати його у свята. Однак існує й інша версія походження пахлави, згідно з якою її винайшли на території сьогоднішньої Туреччини у VIII столітті до н. е.

Пахлава – першовідкривачами цього десерту були ассирійці, ще у 8 столітті до зв. е.., і навіть деякі тюркські племена, а від них вона вже поширилася по сусідніх країнах. Турки значно покращили та модернізували пахлаву.

Пахлава – це медові ласощі, назва яких турки вимовляють щось на кшталт «баклава». Ця традиційна турецька насолода була вперше приготовлена ​​в 1453 році для султана Мехмета ель-Фатиха, завойовника Константинополя.