Червоний рис відрізняється тонким ароматом горіха та особливою текстурою зерен. Прекрасно підходить для закусок, гарнірів та пудингів. Дикий рис має солодкуватий присмак і горіховий аромат.Feb 1, 2022

Універсальний Мал Довгозерний Зернятка гладкі, рівні і трохи прозорі, довжина варіюється від 5 до 8 мм. У процесі варіння довгозерний Мал поглинає помірну кількість рідини, тому залишається розсипчастим та зберігає свою форму.

У кулінарії пропарена крупа вигідно відрізняється своїми властивостями від звичайного рису: У процесі приготування вона вбирає вдвічі більше води, тому калорійність готової страви значно нижча. При варінні зберігає форму – це зручно при приготуванні салатів. Чи не злипається навіть при вторинному підігріванні.

Розсипчастий та водолюбний Мал у плові має бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний Мал – жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю та при варінні Мал не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисомнавіть з арборіо.