Знежиреним сиром зазвичай називають продукт із жирністю до 1,8%. Сир малої жирності, або нежирний – від 2 до 3,8 %. Класичний або сир середньої жирності – 4-9% жиру. Жирний сир містить від 12 до 23% жиру.Nov 28, 2017
Тому з точки зору вмісту кальцію, білка та інших корисних речовин дієтологи вважають найкращим. сир 3-5% жирності. «За останніми даними вчених, на засвоюваність кальцію найбільше впливає наявність вітаміну Д в організмі.
Сир вважається одним із найкорисніших кисломолочних продуктів. Виробляють сир з молока, найчастіше коров'ячого, з додаванням спеціальної закваски, що складається з молочнокислих бактерій. Знежирений сир виготовляється з молока, в якому вміст жиру зменшено за допомогою сепарації.
Найкращий зожний сир з опитування strong.leprosorium.ru
- Сваля, 0,5%
- Останкінський, знежирений
- Простоквашине, 4% Савушкін хутір, 1%
- Савушкін хутір, 1% Смачнотієве, 0,5%
- Смачнотієве, 0,5% Vilvi, 0,5%
- Vilvi, 0,5%
- Простоквашине, 2%
- President, 2%