Знежиреним сиром зазвичай називають продукт із жирністю до 1,8%. Сир малої жирності, або нежирний – від 2 до 3,8 %. Класичний або сир середньої жирності – 4-9% жиру. Жирний сир містить від 12 до 23% жиру.Nov 28, 2017

Тому з точки зору вмісту кальцію, білка та інших корисних речовин дієтологи вважають найкращим. сир 3-5% жирності. «За останніми даними вчених, на засвоюваність кальцію найбільше впливає наявність вітаміну Д в організмі.

Сир вважається одним із найкорисніших кисломолочних продуктів. Виробляють сир з молока, найчастіше коров'ячого, з додаванням спеціальної закваски, що складається з молочнокислих бактерій. Знежирений сир виготовляється з молока, в якому вміст жиру зменшено за допомогою сепарації.

Найкращий зожний сир з опитування strong.leprosorium.ru

  • Сваля, 0,5%
  • Останкінський, знежирений
  • Простоквашине, 4% Савушкін хутір, 1%
  • Савушкін хутір, 1% Смачнотієве, 0,5%
  • Смачнотієве, 0,5% Vilvi, 0,5%
  • Vilvi, 0,5%
  • Простоквашине, 2%
  • President, 2%