«КОРОЛІВСЬКИЙ ЧОРНИЙ АВОКАДО» з Бірми та В'єтнаму. Цей сорт дуже схожий на гігантський хас: чорна щільна шкірка і незвичайна м'якоть. Форма ідеальної кулі та невелика кісточка, з цього сорту виходить найсмачніший і найкрасивіший гуакамоле, так як м'якоть має канарково-жовтий колір.
Якщо місце біля плодоніжки підсохло і стало темним, значить, фрукт перезрів, а якщо при натисканні виступає сік, авокадо ідеально дозрілий. Якщо при струшуванні чується постукування, фрукт готовий до вживання. Оскільки після дозрівання кісточка легко відокремлюється від м'якоті.
Авокадо сорту Хасс – великий фрукт вагою від 200 до 300 грамів. При дозріванні шкіра стає темно-пурпурно-чорною та піддається ніжному тиску. Фрукт готовий у споживанні, коли м'якуш у його центрі стає біло-зеленим.
Колір шкірки у незрілого авокадо може бути світло-зелений або темно-зелений, у зрілого – найчастіше чорно-фіолетовий або чорно-бордовий (проте, зустрічаються сорти цього фрукта, що мають світло-зелений колір шкірки при дозріванні).