Тихоокеанський оселедець, Як і майже все тихоокеанське, – найбільша і жирна (до 35% жиру) зі всіх своїх родичок. Порівняно з нею атлантичний оселедець нагадує малька.

Тихоокеанський оселедець Залежно від ареалу проживання виділяють кілька популяцій тихоокеанського оселедця, серед яких сама знаменита та улюблена – олюторська. Цей далекосхідний делікатес має відмінний смак, завдяки холодним водам екологічно чистого Берингова моря – місця її проживання.

Тихоокеанський оселедець (Лат. Clupea pallasii) – вид променеперих риб сімейства оселедцевих (Clupeidae). Основні відмінності в анатомії між видами: атлантичний оселедець має від 56 до 60 хребців, у той час як у тихоокеанського оселедця хребців не більше 55-ти. Тихоокеанський оселедець має найважливіше промислове значення.

Розмір краще вибирати максимально великий, така риба буде жирнішою, смачнішою і її легше обробити. Чим менше льоду, тим краще, будь-які розлучення повинні бути відсутніми. Також віддавайте перевагу перевіреним виробникам.