Тихоокеанська оселедець, як і майже все тихоокеанське, – Найбільша і жирна (до 35% жиру) зі всіх своїх родичок. Порівняно з нею атлантична оселедець нагадує малька. Оселедець, що мешкає в далекосхідних морях, вчені ділять на кілька стад, кожне з яких має свої біологічні особливості.
атлантичний оселедець До жирних сортів відносяться залом, креченська, полярна, ісландська, жупанівська, олюторська та дунайська. Жирність становить близько 30% і, на відміну від нежирних сортів, у такій рибі міститься більше корисних амінокислот (зокрема, Омега-3). Найбільш популярним є атлантичний оселедець.
І атлантичнаі тихоокеанська оселедець – Відмінний джерела омега-3 жирних кислот ЕПК та ДГК. ЕПК – ейкозапентаєнова кислота, а ДГК – докозагексаєнова кислота. Ці кислоти допомагають запобігти серцевим захворюванням і підтримують правильну роботу мозку.