Дослідники виявили, що жар, що виникає після вживання перцю, "окислює" жирові шари і тим самим сприяє ефективному засвоєнню більшої кількості калорій, повідомляє Компьюлента з посиланням на Daily Telegraph. Як відомо, гостроту перцю надає капсаїцин.

Пекучий кайєнський перець допомагає спалювати жир, знижує рівень жирових клітин крові. Він збільшує кількість корисних ферментів у печінці, відповідальних за жировий обмін. Капсаїцин підвищує швидкість метаболізму. Чилі, доданий в будь-яку страву, допоможе спалити калорій більше, ніж зазвичай.

Наприклад, доведено, що такі пекучі спеції, як хабанеро, халапеньо та кайєнський перець, допомагають боротися із зайвою вагою. Ефект легко пояснюється впливом прянощів на метаболізм. Вони прискорюють обмін речовин і змушують організм спалювати енергію швидше та ефективніше. А це, у свою чергу, призводить до схуднення.