Vintage Porto вважається найкращим сортом португальського портвейну, оскільки цей напій проходить ще триваліший процес виготовлення. Перед початком купажування спирти поміщаються у мідні чаші на 2-3 роки; Branco.

З них запам'ятати варто лише п'ять: турига насьонал (найкращий сорт), турига франка, тинта бароко, тинта роріш (він же темпранільо) та тинта као («червоний собака»). Хоча існують портвейни і білі, і рожеві, але, як кажуть у долині Дору, «портвейн має бути червоним».

Головна різниця між базовими стилями портвейнуTawny і Ruby – полягає у способі витримки. Рідний, португальський Tawny до чотирьох років витримують у дубових бочках ємністю близько 600 л, і його назва англійською позначає характерний рудувато-бурий відтінок, який вино набуває в процесі витримки.

Рубі (ruby) та тоні (tawny) Цей вид червоного портвейну – соковитий, з тонами ягід, фруктів та шоколаду. Вина, що становлять основу рубі (ruby), можуть бути у віці від 1 до 3 років, при цьому порто має мінімальну витримку в бочці – це дозволяє напою не окислитися та зберегти яскравий колір та фруктовий аромат.