Кафе, бари та кав'ярні закуповують посуд з порцеляни, кераміки або скла OpalПри цьому якість посуду, як правило, є показником рівня закладу. Ресторани преміум-класу використовують високоякісну порцеляну та скло, здатні підкреслити статус.Apr 11, 2017
Розповідаємо, яку посуд використовують у ресторанах та кафе і яким вимогам вона повинна відповідати.До стандартного списку зазвичай входять:
- каструлі
- сковорідки
- сотейники
- ополоники
- обробні дошки
- ножі
- щипці
- лопатки та віночки
Вимоги до посуді для ресторану та кафе
- Характеризується високою міцністю та зносостійкістю
- Зберігає яскравість початкового кольору, не тьмяніє внаслідок багаторазового ручного чи машинного миття
- Має необхідні сертифікати відповідності та безпеки
- Відрізняється правильною геометрією, гладкою поверхнею
У середньому комплектів посуду має бути втричі-вчетверо більше, ніж посадочних місць. Розрахунок на одне посадкове місце для гарного ресторану: 4-5 комплектів пиріжкових тарілок, 1,5 глибоких тарілки, 3 дрібні столові тарілки, 1,5 десертні тарілки, 2-3 закусочні тарілки.