Кафе, бари та кав'ярні закуповують посуд з порцеляни, кераміки або скла OpalПри цьому якість посуду, як правило, є показником рівня закладу. Ресторани преміум-класу використовують високоякісну порцеляну та скло, здатні підкреслити статус.Apr 11, 2017

Розповідаємо, яку посуд використовують у ресторанах та кафе і яким вимогам вона повинна відповідати.До стандартного списку зазвичай входять:

  • каструлі
  • сковорідки
  • сотейники
  • ополоники
  • обробні дошки
  • ножі
  • щипці
  • лопатки та віночки

Вимоги до посуді для ресторану та кафе

  1. Характеризується високою міцністю та зносостійкістю
  2. Зберігає яскравість початкового кольору, не тьмяніє внаслідок багаторазового ручного чи машинного миття
  3. Має необхідні сертифікати відповідності та безпеки
  4. Відрізняється правильною геометрією, гладкою поверхнею

У середньому комплектів посуду має бути втричі-вчетверо більше, ніж посадочних місць. Розрахунок на одне посадкове місце для гарного ресторану: 4-5 комплектів пиріжкових тарілок, 1,5 глибоких тарілки, 3 дрібні столові тарілки, 1,5 десертні тарілки, 2-3 закусочні тарілки.