Для виробництва пива підходять тільки жіночі суцвіття хмелю звичайного (Humulus lupulus). Залежно від сорту та регіону вирощування, хміль містить 200-300 елементів, які впливають на аромат та смак напою. У наш час — це незамінна сировина, що насамперед підкреслює солодовий профіль.Aug 3, 2018

Пшеничне пиво буде мати діапазон 10-20 IBU, зазвичай десь посередині. Традиційний хміль – це німецька благородна хміль з квітковими та цитрусовими нотами та низькою гіркотою. Прикладами є Hallertau Hersbrucker, Tettnanger, Perle чи подібні.

В основному від 5 до 10 грам хмелю на літр сусла.Хміль

Гіркі речовини, %Гіркота, %
Пиво2050
Всього:100100

•Jan 10, 2017

Аптечний хміль цілком може підійти для охмелення пива, але використовувати його не рекомендується, по-перше, він дає посередній результат.