Найкраще для каш підходять круглозерні крохмальні сорти не оброблені парою або рис у вигляді пластівців, вони дозволяють отримати правильну в'язку консистенцію готової каші До того ж при варінні каші з рисових пластівців не потрібно витрачати багато часу на приготування.15 Jul 2020

Для приготовлення молочної каші краще використовувати Мал з коротким чи круглим зерном. Після кип'ятіння коротко зерновий Мал стає дуже ніжним та м'яким. Він поглинає більше рідини під час приготування, тому він підходить для солодких страв.

Для каші найкраще використовувати круглий білий Мал. У разі потреби переберіть його від сміття. Потім ретельно промийте крупи під проточною водою або кілька разів у мисці.

Під час варіння круглозерний Мал поглинає багато води та сильно розварюється, набуваючи кремової консистенції. З нього готують пудинги, запіканки, каші та суші. З певного сорту круглозерного рису варять саке.