Ковбаси, сосиски та різноманітні м'ясні продукти – Це справжня натрієва бомба. Навіть якщо деякі з них не дуже солоні на смак, солі там все одно міститься достатньо. Якщо ви не уявляєте свого життя без сандвічів із шинкою або копченою індичкою, замініть їх на запечене м'ясо.Mar 15, 2021
Велике кількість солі спочатку міститься у продуктах тваринного походження – м'ясі, рибі, яйцях. Наприклад, м'ясні страви, приготовлені без солі, вже містять 3-4 грами. У сосисках та ковбасах міститься порядку 1 грама солі на кожні 100 грам продукту.
Основним його джерелом стають продукти глибокої переробки (ковбаси, напівфабрикати, чіпси), ресторанні страви та готова їжа, яку можна купити в магазині, а також печиво, попкорн, сухі сніданки, хліб.
80% солі, що споживається людиною щодня, припадає на так звануприховану сіль». Вона міститься у самих продуктах, а найбільше її – у м'ясі, рибі, яйцях.