А саме: Басматі – довгозерний Мал з Індії та Пакистану, що має ароматний смак. При відварюванні не розварюється, подовжується та не злипається між собою. Хороший для прозорих супів з великим об'ємом бульйону та невеликою кількістю інгредієнтів.

У кулінарії пропарена крупа вигідно відрізняється своїми властивостями від звичайного рису: У процесі приготування вона вбирає вдвічі більше води, тому калорійність готової страви значно нижча. При варінні зберігає форму – це зручно при приготуванні салатів. Чи не злипається навіть при вторинному підігріванні.

Басматі Басматі. З хінді слово «басмати» перекладається як «ароматний». Це елітний сорт рису, який вирощують в Індії та Пакистані. Мал басматі відрізняється ніжним горіховим смаком, у процесі варіння не злипається і виходить розсипчастим.