Який саме Мал використовується для приготування страв у стилі лінивий Мал Ледачий Мал можна готувати з круглого та довгозерного рису. Давно минули часи, коли ми знали лише один сорт рису.Мал».

Бажано вибирати рис пропаренийвін не розварюється в кашу. Довгозерний Мал більше підходить для тефтелів та плову. Також кухарі не радять брати для голубців подрібнений Мал, інакше начинка вийде надто рідкою.

Промитий Мал заливаємо водою 1:2 (1 частина рису та 2 частини води) додаємо сіль і ставимо на вогонь. Доводимо Мал до кипіння та робимо мінімальний вогонь. Варимо Мал під кришкою протягом 10-12 хвилин, кришку не піднімаємо. Коли Ви знімете Мал з вогню він буде ще сирим, і в каструлі буде достатньо води.