Бурий рис – мабуть, найкорисніший вид рису, тому що зберігається його оболонка, а отже, і всі цінні речовини. Такий рис складніший у приготуванні, варити його потрібно на півгодини довше, зате це дійсно корисний для організму сорт рису, який рекомендують усі дієтологи.

Бурий рис «Найкориснішим сортом рису вважається бурий. Він знижує „поганий“ холестерин, благотворно впливає на роботу серця, нервової системи, покращує роботу ШКТ, сприяє зниженню ваги. Бурий Мал має низький глікемічний індекс та повільні вуглеводи у складі, тому і показаний діабетикам.

Нешліфований Мал (Бурий, червоний або чорний), в якому збережена оболонка, вважається більш корисним, але вариться вдвічі довше і в готовому вигляді не такий м'який, як очищений Мал.

Найбільш корисний нешліфований МалСклад: дикий, чорний, коричневий, бурі сорти. Вони підходять для раціону при збалансованому харчуванні та деяких дієтах. У білому шліфованому рисі значно менше корисних речовин, має високий глікемічний індекс, тому краще вибирати різні види нешліфованого рису.