Довгозерний рис (індика) підійде тим, хто бореться за універсальність. Такий рис не злипається при варінні і виходить розсипчастим.12 Oct 2016
Якщо ви хочете зварити розсипчастий рисПеред приготуванням його потрібно промити під холодною водою. Так ви позбавитеся крохмалю, який відповідає за клейкість. Промийте Мал близько п'яти разів або більше, доки вода не стане прозорою. Найзручніше виконувати цю процедуру за допомогою дрібного сита.
Мал в плові має бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний Мал – жасмин, басмати, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю та при варінні Мал не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.
Девзіра Червоний нешліфований Мал, що не містить глютен. Вважається золотим стандартом для класичного плову по-узбецьки. Після промивання зерна набувають бурштинового золотаво-прозорого кольору, вони щільні, зберігають свою форму і не розварюються.