fettuccine, транслітерація: феттуччині, від fettuccia – стрічка) – один з типів італійської пасти, популярний у Римі. Фетучині – це тонкі плоскі смужки тіста шириною близько 7 мм: вони схожі на тальятелле, від яких відрізняються лише більшою шириною

Пасту фетучіні часто поранюють з тальятелле. Єдина відмінність між ними – ширина. Якщо у фетучіні вона становить 3-5 мм, то у тальятелле 6-10 мм. Крім того, якщо при виготовленні пасти зробити смужки тіста ще ширше, то вийде паппарделле, якщо навпаки зменшити до 1-2 мм — тальєрини.

Паппарделле Широка яєчна паста — напевно, одна з найстаріших пастякщо судити за простотою форми. Традиційна для Емілії-Романьї та Тоскани. Щільна та ситна; їй підходять соуси з грибів чи дичини – традиційно зайця чи кабана.

Паста фетучіні (Від італійського fettucciа – "тесьма") – традиційний італійський макаронний виріб. Належить до типу довгих макаронале, на відміну від спагетті з круглим перетином і найтонших капеліні, фетучініЯк і тальятелле – це плоскі смужки тіста, просто фетучіні ширше.