Дозволені нежирні сорти сиру при дієті 5 (до 10%): Російська, Голландська, Моцарелла, Рікотта. Вживати сир потрібно не більше 2-х разів на тиждень, дрібними порціями приблизно по 25 грам (не більше 40 грам). У разі, якщо наявний солоний сир, його потрібно вимочити у воді протягом 2-4 годин.

Виключаються сири солоних сортів; жирні молочні продукти; Вершки, молоко 6%, ряжанка, жирний сир; Молочна сироватка.

Дієтичним сиром вважається добре відомий сорт "Чечіл", "Гаудетте", "Адигейський". Є у списку й ніжна «Фета», «Рікотта», «Viola», знайомий із дитинства Зернистий сир, соєвий «Тофу». Розглянемо їх докладніше. Тофу – найнижчий калорійний сир (73 ккал, жирність 4%).

9. Дозволяються не гострі сорти сиру. 11. Напої – чай ​​неміцний, чай з молоком, соки овочеві та фруктові, відвар шипшини, компоти, киселі, соки сирих овочів, фруктів та ягід, крім кислих сортів.