Віддавайте перевагу молочним продуктам із найнижчим вмістом жиру: знежирене або маложирне молоко, кефір до 1% жирності, знежирений сир (до 4% жирності).

РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ:

Молоко 6%, ряжанка(1 склянка)47
Сметана 30%(1 ч. ложка)5
Сир знежирений(100 г)9
Сир жирний(100 г)57
Сир жирний(25 г)23

Дієтологи рекомендують вживати знежирене або маложирне молоко та інші молочні продукти, що містять не більше двох із половиною відсотків жиру. містять трансжири, а також велику кількість насичених жирів.

Крупи корисні при високому рівні холестерину, це пшоно і гречка. На думку кардіолога, кандидата медичних наук Ганни Кореневич, для здорового серця та судин необхідно харчуватися кашами з круп із низьким глікемічним індексом. Це гречка, вівсянка (геркулес) та ячна крупа.