Віддавайте перевагу молочним продуктам із найнижчим вмістом жиру: знежирене або маложирне молоко, кефір до 1% жирності, знежирений сир (до 4% жирності).
РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ:
Молоко 6%, ряжанка | (1 склянка) | 47 |
---|---|---|
Сметана 30% | (1 ч. ложка) | 5 |
Сир знежирений | (100 г) | 9 |
Сир жирний | (100 г) | 57 |
Сир жирний | (25 г) | 23 |
Дієтологи рекомендують вживати знежирене або маложирне молоко та інші молочні продукти, що містять не більше двох із половиною відсотків жиру. містять трансжири, а також велику кількість насичених жирів.
Крупи корисні при високому рівні холестерину, це пшоно і гречка. На думку кардіолога, кандидата медичних наук Ганни Кореневич, для здорового серця та судин необхідно харчуватися кашами з круп із низьким глікемічним індексом. Це гречка, вівсянка (геркулес) та ячна крупа.